Sider

torsdag den 7. juni 2012

Chilli Con Carne!!!!

Chilli Con Carne!!!

En stærk ret der sparker røv :)

Du skal starte dagen før med at sætte bønner i blød. Jeg har i denne ret valgt at bruge Black eyed peas, samt alm. røde bønner.
Det eneste du skal gøre er at hælde ca. 2½ dl blandede bønner i en skål og hæld vand på så det er godt dækket, og efterfølgende sætte det i køleskabet natten over. De skal min. stå 8 timer.



Dagen efter tager du bønnerne ud og hælder vandet fra. Kog bønnerne i ca. 45 min. og så er de klar til brug.

Næste skridt er selve retten :)



Her skal du brug
2 rødløg
1 god chilli (prøv dig frem alt efter hvor stærk den skal være)
1 Citron
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
3-4 selleri
2 hvidløg

Hak alle ingredienserne i små stykker ca. 1x1 cm. Chilli hakkes fint, og hvidløg rives til en mos.


Af krydderier bruger jeg

en håndfuld enebær
salt/peber
2 tsk paprika
1 lille tsk tørret chilli
1 tsk spidskommen
3-4 lauerbærblade

Krydderierne inklusiv chilli, løg og hvidløg svitses af i en stor gryde i olie. Det kan godt brænde lidt på men det betyder ikke det store ;)
Tilsæt herefter 300 g oksekød og brun det med krydderierne.
Herefter tilsættes en lille dåse tomatpure ( Lad det ligge på bunden af gryden ca. 10 sek, så kommer de dejlige aromaer frem ;)
Hæld grøntsagerne i og tilsæt en dåse alm. hakket tomat, hæld vand i halvdelen af dåsen og hæld det i gryden.
Smag på retten undervejs ;)


Når retten har simret i  en ½ time tilsætter du de forkogte bønner.
Som et aller sidste pift tilsætte jeg et lille stykke god 70-80% chokolade, det runder retten af!!

Server med nachos chips, creme fraise og frisk roccula

Velbekommen!!!!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar