Sider

fredag den 3. februar 2012

Gryderet med kartoffelmos

Igår stod den på gryderet med kartoffelmos til.. Hurtigt og nemt, da det jo heldigvis bare skal passe sig selv..

Til ca. 3 personer

Gryderet med oksekød.
300 g okseklump
2 porre
2 gulerødder
1 alm. løg
1 ds. tomater
1 dl mælk
2 dl vand eller til kødet er dækket af væske :)
1 grøntsag boullion
Af krydderier valgte jeg lauerbærblade, oregano og salt/peber.

Steg kødet i lidt smør/olie til det er brunt. Tilsæt grøntsagerne og steg dem med ved middelvarme et par minutter. Tilsæt vand, mælk og boullion, men vent med salt og peber til sidst, da saucen tager utrolig meget smag af grøntsagerne. Lad det passe sig selv på lav varme i ca. 2 timer, server med en god gammeldaws kartoffelmos :)

Som du selvfølgelig også lige skal have en lille opskrift på ;)

Kartoffelmos.
8-10 mellemstore kartofler, der egener sig til mos
Smør
Mælk
Salt/peber

Kog kartoflerne 15-20 min til de er møre. UDEN SALT!!!
Mos dem med en kartoffelmoser eller el-pisker og tilsæt ca. 3 spsk smør og ½ dl mælk. Prøv dig lidt frem og hellere for lidt mælk til at starte med og spæd op efterhånden. Smag til med salt og peber og server mens det stadig er lunt.

Velbekommen :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar