Sider

mandag den 20. februar 2012

SUSHIIIIIIIII

Så blev der lavet sushi i det lille hjem :)

Sushi er egentlig ret nemt at lave derhjemme og så ved du helt præcist hvad de lækre ruller indeholder!

Vi har været hos vores lokale fiskehandler og købt:
Rå tun
Rå hellefisk
Rå tigerrejer
Rå laks
Krabbe (går ud fra det er kogt)

AL fisken kommer i fryseren mindst 24 timer for at slå alle bakterier ihjel..

Først koger du ris, på indpakningen står der vejledning til kogetid. Når de er kogt skal de køles helt ned, vi plejer at koge dem fra morgenen af, så er de kolde til aftenen man skal bruge dem. Så hælder man en blanding af shushi-eddike og sukker på.. Det gør at risene ikke klæber så meget sammen.

Så skærer man alt det ud som man vil have i,  ca. 0,5 cm tykkelse.
Det kan være ting som agurk, peberfrugt, avokado, asparges osv..


Så tager man sit tang, putter ris på med fugtige hænder, og lader den ene ende helt fri for ris. Her putter man et tyndt lag wasabi på, det gør at rullen til sidst kan lukkes.
  Og så er det ellers bare op til fantasien :)
Her har vi brugt avokado, stegte rejer og en creme af philadephia og en stærkt chillisauce (ikke bruge for meget chilli, da det kan dræbe alt andet smag i rullen.)


Vi sluttede denne rulle af med ristede sesamfrø, de giver et lækkert bid ;)


Og voila! Så er der sushi :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar