Sider

tirsdag den 28. februar 2012

Gryderet i ovn

Endnu en lækker gryderet med kartoffelmos


Til selve gryderetten skal du bruge:

300g oksebovklump
1 pakke bacon i tern
1 fed hvidløg
4-5 gulerødder
3 stænger bladselleri
250 g champignon
½ flaske rødvin
1½ glas vand
3-4 lauerbærblade
2 tsk tørret timian
salt/peber

Du steger først baconen til den er lysebrun. Så putter du kødet i og bruner det.
Tilsæt hvidløg, gulerødder, bladselleri og ca. ½ flaske rødvin. (Resten drikker du mens du lader maden simre og til selve måltidet ;)
Så tilsætter du krydderierne og hælder 1½ glas vand i og lader det simre ved svag varme 1½ time. Så hælder du champignonerne i, så de står og koger med mens kartoflerne koger, og du laver mosen. Tænd ovnen på 200 grader.
Hvis du syntes din sovs er for tynd, hælder du lidt jævning i, til den får rette konsistens.



Kartoffelmos:

10-12 kartofler
vand
salt/peber
lidt mæk
smør
1 æg

Kartoflerne koger du til de er til at mase med en gaffel ca. 15-20 min.
Næste skridt er at mose kartoflerne ud, enten  kan du bruge din el-pisker med krog eller en gammeldaws kartoffelmoser.
Tilsæt en sjat mælk, og et par skiver smør og selvføgelig salt og peber, smag hele tiden til den får lige den smag du bedst kan lide :)
Når din mos er som du bedst kan lide den, tilsætter du ægget og pisker det med i. Ægget gør mosen lettere og luftig når den kommer ind i ovnen.


Nu skulle du gerne have begge ting færdige.
Så tager du et alm. fad der kan tåle at komme i ovenen og hælder kødet over i


Derefter tager du en ske og lægger små klatter af mosen overnpå så er de lettere at sprede ud..


Så sætter du hele retten i ovnen og lader den bage til den er gyldenbrun på toppen ca. 15 min.



Server evt. med en grøn salat hvis du syntes ;)

Velbekommen

1 kommentar:

  1. Er alle indlæggene Phine relaterede?! :D Mmmh.. det der må du snart godt lave til mig :D

    SvarSlet